Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Οικογενειακές ρυθμίσεις στο XBOX 360





Ζητήσαμε από τη Microsoft να μας εξηγήσει πώς γίνεται ο γονικός έλεγχος στο XBOX 360. Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας και θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε.







Τι προσφέρει το XBOX 360;
High
Definition για όλα τα παιχνίδια, μουσική από CD ήχου ή αρχεία MP3, ταινίες σε DVD αλλά και HD DVD μέσω του διαθέσιμου HD DVD player περιφερειακού, φωτογραφίες σύνδεση με μία ευρεία γκάμα συσκευών όπως MP3 players, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και υπολογιστές που διαθέτουν Microsoft Windows XP ή Windows Vista αλλά και δυνατότητα προστασίας των μικρότερων ηλικιακά μελών της οικογενείας από την πρόσβαση ακατάλληλου περιεχομένου μέσα από τα παιχνίδια.

Στις αρχικές ρυθμίσεις το Xbox 360 επιτρέπει πλήρη πρόσβαση για όλους. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Οικογενειακές Ρυθμίσεεις (Family Settings) που υπάρχει διαθέσιμη στην καρτέλα Συστήματος (System) στο κεντρικό μενού του Xbox 360. Από εκεί, ο γονέας μπορεί με απλές κινήσεις να επιλέξει το ηλικιακό επίπεδο των παιχνιδιών που το παιδί θα μπορεί να παίξει.

Κάθε παιχνίδι που κυκλοφορεί για το Xbox 360 διαθέτει τόσο στο εξώφυλλο όσο και κωδικοποιημένη στον δίσκο την ηλικιακή αποτίμηση της γεωγραφικής περιοχής στην οποία διατίθεται (για την Ευρώπη ισχύει το σύστημα αξιολόγησης PEGI - Pan European GamingInformation). Έτσι το Xbox 360 έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την πρόσβαση του παιδιού σε παιχνίδια που υπερβαίνουν τα όρια ηλικίας του, όπως αυτά έχουν οριστεί από τους γονείς του.

Επιπλέον, ο γονέας μπορεί να ορίσει και έναν κωδικό πρόσβασης στις Οικογενειακές Ρυθμίσεις, προκειμένου να «κλειδώσει» το μενού αυτό και να βεβαιωθεί πως το παιδί δεν θα μπορεσει να αλλάξει τις ρυθμίσεις.

Με αυτές τις δυνατότητες, οι γονείς μπορούν να διασφαλίσουν ότι έχουν τον έλεγχο του περιεχομένου των παιχνιδιών με τα οποία ασχολούνται τα παιδιά τους, χωρίς να χρειάζονται να βρίσκονται συνέχεια μαζί τους και να εποπτεύουν συνεχώς τι παίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: