Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Πασχαλινές κατασκευές

Λίγο Πασχαλινό κλίμα δεν έκανε κακό σε κανένα. Συγκεντρώσαμε ιδέες για απλές κατασκευές που θα δώσουν λίγο πασχαλινό χρώμα στο σπίτι. Αφήστε τα πιτσιρίκια να τα διαβάσουν και να κάνουν το σπίτι χάλια... Η ηρεμία μας δεν πληρώνετaι με τίποτε...

Η λαμπάδα

Εντάξει, η νονά θα πάρει μία από εκείνες που μέσα στο κουτί η λαμπάδα είναι δίπλα σ’ ένα τεράστιο παιχνίδι. Μπορείς όμως να φτιάξεις κεριά για το Πασχαλινό τραπέζι ή μια λαμπάδα για τη μαμά. Μια Ελληνική σελίδα με πολλές ιδέες είναι ΕΔΩ. Λαμπάδα, χαρτόνια για το κερί και πολλές άλλες κατασκευές.

Και βέβαια υπάρχουν τα φαναράκια. Το δίκτυο είναι γεμάτο, όχι βέβαια για τη γιορτή του Πάσχα, αλλά κυρίως για την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Δεν πειράζει όμως να κλέψουμε...

ΕΔΩ βρήκαμε μια εύκολη κατασκευή που το κάθε βήμα περιγράφεται με εικόνες. Αξίζει τον κόπο να φτιάξουμε πολλά με διάφορα σχέδια και χρώματα.





Ένα πιο δύσκολο, αλλά και πιο όμορφο, φανάρι υπάρχει ΕΔΩ, αλλά γι’ αυτό χρειάζεται λίγη βοήθεια...




Άλλα κεριά

Εκτός από τη λαμπάδα, όλα τα κεριά έχουν την τιμητική τους το Πάσχα. Μια όμορφη σύνθεση για το τραπέζι βρήκαμε ΕΔΩ. Ιδανικό δώρο για μαμάδες!

Μια χρησιμοποιημένη κονσέρβα τόνο και μισό τσόφλι αυγού. Δεν ακούγεται ωραίο, είναι όμως. Πολλά τέτοια κεράκια στο τραπέζι δίνουν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Και για να μην ταλαιπωρείσαι, βάλε μέσα στο τσόφλι ρεσώ και έγιναν στο πι και φι!

Και βέβαια υπάρχουν και τα ψεύτικα κεριά από χαρτόνι. Είναι σίγουρα πιο ασφαλή.

Πασχαλινά αυγά


Πάσχα χωρίς αυγά δεν γίνεται. Τα παραδοσιακά κόκκινα τα φτιάχνει η μαμά.

Βραστά ή άδεια, για να κρατήσουν περισσότερο, ζωγράφισε με φυσικές μπογιές με οδηγίες που θα βρεις ΕΔΩ.

Τα αυγά θέλουν το καλαθάκι τους. ΕΔΩ θα βρεις την κατασκευή και τα πατρόν που μπορείς να τυπώσεις. Υπάρχουν όμως και καλαθάκια που τρώγονται. Εσύ αντί για ομελέτα, γέμισέ τα με πασχαλινά αυγά.

Φυσικά εν ξεχνάμε και τα σοκολατένια αυγά. Εφοδιάσου από πριν με ειδικές φόρμες και μπόλικη σοκολάτα. Η σελίδα που διαλέξαμε σε οδηγεί βήμα βήμα με εικόνες.


Συνοδευτικά

Ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ καιρό για κατασκευές μπορείς τουλάχιστον να βοηθήσεις στο στρώσιμο του τραπεζιού και να συνεισφέρεις με καινούργιες ιδέες .

Μερικές ιδέες ακόμα

Κι όταν όλα αποτύχουν μένουν τα λαγουδάκια από πλαστελίνη που φτιάχνονται σε χρόνο μηδέν


Καλό Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: